Lägenhetsflytten blev grunden till tre nya möbler

Idén till de tre nya produkterna uppstod när Susanne själv skulle flytta till en ny lägenhet för drygt ett år sedan. Hennes vision var att få in funktion, färg, form och material på ett sätt som skulle harmonisera både med varandra men också med den övriga stilen på lägenheten. Susanne tycker om att hålla i bjudningar och ett matbord med iläggsskiva var därför avgörande, men att hitta ett förlängningsbart bord som både är praktiskt och snyggt var lättare sagt än gjort.

Lösningen blev helt enkelt att ta fram ett eget och inspiration till det nya matbordet hämtade Susanne från soffbordet ”Mercer Coffee Table” tillhörande den uppskattade ”Mercer” serien som lanserades under 2019. Liksom soffbordet består ”Mercer Dining Table” av valnöt och bordsskivan är smyckad med exklusiva mässingsinlägg i ett vackert mönster. Den praktiska iläggsskivan, som även den är dekorerad med mässinginläggen, smälter in i bordet på ett fantastiskt och obemärkt sätt.

Lägenhetsflytten blev grunden till tre nya möbler
Lägenhetsflytten blev grunden till tre nya möbler

Mercer Sofa

Mercer kollektionen har även utvidgats med en ny soffa ”Mercer Sofa”. Susanne ville ta fram en soffa som skulle vara i kontrast till den populära Bonham soffan vilken har en mer stram och elegant look. Mercer soffan är en modern och rymlig soffa med sex ryggplymåer i dun som ger en skön ”sink-in” känsla. Mercer soffan går att få i sammet och i linnetyg.

Lägenhetsflytten blev grunden till tre nya möbler

Zenit Coffee Table

Susanne använder gärna marmor i sin design och det är ett material som hon önskade få in i sitt nya hem då det skulle skapa en fin balans med övriga material som sammet, valnöt och mässing. Visionen var att leka med kontraster och resultatet blev ”Zenit Coffee Table”, där vit carrara möter svart marquina marmor och rund toppskiva möter kubistisk bas. Tack vare bordets smidiga storlek är det lättplacerat och passar i många kontexter.

Lägenhetsflytten blev grunden till tre nya möbler