Marmor

Då vi designar och säljer marmorbord i form av soffbord, konsolbord och sidobord tänker vi att det är roligt att berätta lite om detta unika material som nu varit på tapeten i många år. Och konstigt är inte det, för vem har svårt att motstå detta vackra och exklusiva naturmaterial?

Marmor bildas genom att kalksten utsätts för högt tryck och temperatur vilket leder till att bergartens ursprungliga kemiska sammansättning ändras. Visste ni att ren marmor faktiskt helt vit men får olika färg och mönster (marmorering) på grund av föroreningar?

Den kanske mest kända marmorsorten är den vitgråa Carrara marmorn som har sitt ursprung i staden Carrara i norra Italien, och de äldsta gruvorna öppnades hela 200 år f.Kr.En annan välkänd och populär marmorsort som vi på Ruth & Joanna jobbar med är den svarta Marquina marmorn som kommer från norra Spanien. Den känns igen på dess djupa svarta färg och vita ådring. En tredje marmorsort vi arbetar med är den otroligt vackra gröna marmorn som får vilket rum som helst att sticka ut.

Marmor
Marmor
Marmor
Marmor
Marmor

Nedan presenteras de marmorprodukter som vi tillhandahåller.